Mapa nije raspoloživa

Datum/Vrijeme
Date(s) - 16/06/2021
9:00 - 17:00

Lokacija
Hotel Omorika

Kategorije


Primjena razmišljanja na temelju rizika u laboratoriju

Termin: 16. 6. 2021.

Mjesto održavanja:

hotel Omorika****

Ul. Milovana Muževića 20, 51260, Crikvenica

Predavači:

m. sc. Višnja Gašljević

Sanda Kozlik, dipl. ing., MBA

dr. sc. Tatjana Tomić

 

O seminaru

UVOD

Izdavanjem nove norme HRN EN ISO/IEC 17025 bavljenje rizicima i prilikama postao je obvezatan zahtjev za laboratorije. Ovaj je seminar zamišljen tako da se objasni što je to razmišljanje na temelju rizika, kako ga primijeniti u svojim aktivnostima i pri donošenju odluka te što će biti objektivni dokaz o njegovoj primjeni.

TEME SEMINARA:

 • rizici i prilike u normi HRN EN ISO/IEC 17025
 • primjena razmišljanja na temelju rizika u sustavima upravljanja prema normi HRN EN ISO/IEC 17025
 • rizici i prilike – iskustva akreditiranoga laboratorija
 • vježbanje primjene nekih metodologija i alata

CILJEVI SEMINARA:

Po završetku ovoga seminara polaznici će:

 • moći prepoznati zahtjeve u HRN EN ISO/IEC 17025 u kojima se spominju rizici
 • razumjeti terminologiju i glavne korake u bavljenju rizicima
 • razumjeti kako postaviti prioritete za bavljenje rizicima
 • moći primijeniti SWOT analizu za otkrivanje rizika i prilika
 • naučiti korisne alate i metodologije za identifikaciju, vrednovanje te monitoring i dokumentiranje rizika
 • naučiti kako vrednovati djelotvornost poduzetih radnja
 • prepoznati prednosti bavljenja rizicima i prilikama

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN:

 • voditeljima laboratorija
 • predstavnicima uprave za sustav upravljanja u laboratoriju
 • osoblju laboratorija odgovornima za metode ispitivanja/umjeravanja
 • ostalima koje zanima ova tema

PREDAVAČI:

Mr. sc. Višnja Gašljević, dipl. ing., iskusna je organizatorica i predavačica na domaćim i međunarodnim seminarima s temama koje se odnose na mjeriteljstvo i akreditaciju laboratorija i inspekcijskih tijela. Direktorica je European Centre for Laboratory Excellence, tvrtke koja se bavi izobrazbom u RH i na međunarodnoj razini. Aktivna je članica Eurolabova Tehničkoga odbora za osiguranje kvalitete u ispitivanjima i umjeravanjima (TCQA), Eurolabove radne skupine za ispitivanje sposobnosti (WG Proficiency Testing), tehničkoga odbora Z2 Ocjenjivanje sukladnosti i akreditacija Hrvatskoga zavoda za norme, tehničkoga odbora TO 69 Primjena statističkih metoda Hrvatskoga zavoda za norme.

Sanda Kozlik, dipl. ing., MBA upraviteljica je Službe za certifikaciju proizvoda i kvalitetu u KONČAR – Institutu za elektrotehniku. U Institutu organizira, nadzire i odobrava aktivnosti u procesima certificiranja proizvoda te upravlja sustavima u certifikacijskom tijelu (ISO/IEC 17065), ispitnim i umjernim laboratorijima (ISO/IEC 17025), inspekcijskom tijelu /ISO/IEC 17020) kao i u cijelom Institutu (ISO 9001). Svoje dugogodišnje iskustvo stjecala je i kao konzultant za upravljanje poslovnim procesima te kao QA/QC menadžer pri proizvodnji i izgradnji industrijskih postrojenja. Sudjeluje u radu stručnih tijela HZN-a. Predsjednica je Kluba inspekcijskih i certifikacijskih tijela pri CROLAB-u. Aktivno surađuje sa svim relevantnim sudionicima iz područja kvalitete (HAA, ministarstva, EK HZN, CROLAB) i redovito sudjeluje svojim radovima na konferencijama, s fokusom na značaj kvalitete i sustava upravljanja u tijelima za ocjenjivanje sukladnosti.

Dr. sc. Tatjana Tomić, znanstvena suradnica, stručnjakinja je za laboratorijska ispitivanja u Centralnome ispitnom laboratoriju, INA d.d. Doktorirala je u području prirodnih znanosti, grana analitička kemija. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova od kojih su brojni vezani uz osiguranje kvalitete rada laboratorija. Radi na složenim analitičkim tehnikama, tekućinskoj i plinskoj kromatografiji, na analizama naftnih proizvoda, voda, tla i otpada. Bavi se razvojem novih analitičkih postupaka, poboljšanjem postojećih te kontrolom kvalitete rada. U području akreditacije radi od 2002. godine, a interne audite provodi od 2007. godine. Vodeći je interni auditor u INA d.d. za norme HRN EN ISO/IEC 17025, HRN EN ISO 9001 i HRN EN ISO 14001. Od 2014. g sudjeluje kao stručna ocjeniteljica u ocjenama akreditacije laboratorija koje provodi Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Redovita je članica Hrvatskoga društva za goriva i maziva te Znanstvenoga vijeća za naftu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 

PROGRAM

8.30 – 9.00REGISTRACIJA
9.00 – 10.30 Rizici i prilike u normi HRN EN ISO/IEC 17025
10.30 – 11.00stanka
11.00 12.30
Iskustva laboratorija – KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d.
12.30 – 13.30ručak
13.30 – 15.00radionica
15.00 – 15.30stanka
15.30 – 17.00radionica

 

.

Obavijest o prijavi

 

Prijave i pristojbe

Sudionici 8. bienalnog savjetovanja Iskustva laboratorija u primjeni HRN EN ISO/IEC 17025 ne moraju se dodatno prijavljivati na ovaj seminar, niti plaćati kotizaciju za njega.  Kotizacija za savjetovanje uključuje i sudjelovanje na ovome seminaru.

Svi ostali koji žele sudjelovati na ovome seminaru, a nisu sudionici savjetovanja, moraju se prijaviti s pomoću elektroničke prijave na www.hmd.hr te platiti kotizaciju za seminar.

Cijena je seminara 1 300,00 kuna bez poreza na dodanu vrijednost.

Pristojbu treba po primljenome predračunu uplatiti do početka seminara.

Pristojba obuhvaća radne materijale, ručak, osvježenje u stankama i potvrdu o sudjelovanju.

Popusti

„Popusti za članove“ – članovi Hrvatskoga mjeriteljskog društva koji su uredno podmirili članarinu za tekuću godinu ostvaruju 10 % popusta.

„Nagrada za vjernost“ – polaznici koji su sudjelovali na više seminara Hrvatskoga mjeriteljskog društva mogu dobiti popust od 10 %. Da bi ostvarili taj popust potrebno je pri prijavi navesti jedinstvene oznake s potvrda o sudjelovanju za barem TRI seminara Hrvatskoga mjeriteljskog društva.

„Grupni popust“ – za TRI polaznika iz iste tvrtke na jednome seminaru dobiva se popust od 5 % na ukupnu cijenu, za ČETIRI polaznika iz iste tvrtke na jednome seminaru dobiva se popust od 10 % na ukupnu cijenu, a za više od PET polaznika iz iste tvrtke na jednome seminaru popusti se dogovaraju zasebno.

 

Načini prijave
S pomoću elektroničke prijavnice na ovoj stranici.

 

Odjava seminara

Ako odjavu zaprimimo tri radna dana prije početka seminara, pristojbu vraćamo u cijelosti. Za odjave nakon toga roka zaračunavamo 25 % administrativnih troškova.

U slučaju nedolaska na seminar bez prethodne odjave naplaćujemo punu pristojbu.

 

Izvršni organizator seminara

European Centre for Laboratory Excellence d.o.o.

Berislavićeva 8

10 000 Zagreb

 

Dodatne obavijesti

Za sve dodatne obavijesti obratite nam se:
elektroničkom poštom na adresu seminari@hmd.hr

 

Smještaj / rezervacija hotela

Organizator je za sudionike savjetovanja i/ili seminara rezervirao određeni broj soba.  Rezervacija će trajati do 26. 5. 2021., nakon kojeg će se sobe staviti u slobodnu prodaju, a hotel više neće jamčiti njihovu raspoloživost.

Dogovorene su cijene:

 • polupansion, dvokrevetna soba: 630,00 kn  (solo use) ili  420 kn po osobi (1/2);
 • noćenje s doručkom, dvokrevetna soba: 593,00 kn  (solo use) ili  383 kn po osobi (1/2);

Hotelsku sobu možete izravno rezervirati na:

https://secure.phobs.net/booking.php?company_id=a98c3da4e4ca458060d8127924ba5186&hotel=f13395207c9bb45ec247533a421e6503&partners_access=16061806&skinid=eb9d15e9f37a987a315c64f1ff979f04&date=2021-06-16&nights=2&currency=HRK

Upite o hotelskome smještaju možete uputiti na

e-adresu: sales@jadran-crikvenica.hr

telefonom: 051 800 480

 

Primjena razmišljanja na temelju rizika u laboratoriju

 • Hrvatsko mjeriteljsko društvo i European Centre for Laboratory Excellence izjavljuju da podatke iz prijave neće učiniti dostupnim neovlaštenim osobama te će poduzeti sve potrebne mjere zaštite njihove povjerljivosti.
 

Verifikacija


Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment