Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Date(s) - 03/03/2020
Cijeli dan

Lokacija
Hotel I

Kategorije


Termin: 3. 3. 2020.

Mjesto održavanja: Hotel „I”, Ive Robića 2 (ex. Remetinečka 106), Zagreb

Predavači:

dr. sc. Ana Čop

mr. sc. Višnja Gašljević

Branka Špehar, dipl. ing.

 

O seminaru

UVOD

Zbog velikog zanimanja za ovu temu, ponavljamo ovaj jednodnevni seminar koji je osmišljen da uputi polaznike u glavne promjene u normi HRN EN ISO/IEC 17025:2017, predloži neke praktične savjete za primjenu te uputi polaznike kako planirati i uspješno prijeći sa staroga na novo izdanje.

 

TEME SEMINARA:

 • Struktura norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017 te glavne promjene koje ona donosi
 • Akreditacija i nova norma HRN EN ISO/IEC 17025:2017
 • Planiranje i pokretanje tranzicije
 • Novi zahtjevi te važne promjene

CILJEVI SEMINARA:

Po završetku ovoga seminara polaznici će:

 • razumjeti novu strukturu norme te glavne promjene u zahtjevima
 • moći napraviti plan prilagodbe novim zahtjevima vodeći računa o tome da se u prijelaznome razdoblju održi sukladnost s normom HRN EN ISO/IEC 17025:2007
 • poznavati vremenske okvire za prilagodbu koje je odredila Hrvatska akreditacijska agencija
 • znati koji će se dokumenti Hrvatske akreditacijske agencije uskoro promijeniti na temelju novih zahtjeva norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017
 • razumjeti novi pristup aktivnostima laboratorija utemeljen na analizi rizika
 • znati u kojim su točkama norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017 uključeni rizici
 • znati razlikovati opciju A i B u sustavima upravljanja te moći raspraviti njihove prednosti i mane

 

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN:

Seminar je u prvome redu namijenjen osoblju akreditiranih laboratorija koje je odgovorno za primjenu i održavanje njihova sustava upravljanja. Također, on će biti koristan i:

 • voditeljima laboratorija
 • internim auditorima u laboratoriju
 • svima ostalima koji su uključeni u laboratorijske aktivnosti, a žele saznati koje su razlike između staroga i novoga izdanja norme ISO/IEC 17025 te kako prijeći s jedne norme na drugu.

 

PROGRAM

8.30 – 9.00REGISTRACIJA
9.00 – 10.30Uvod

Akreditacija i nova norma HRN EN ISO/IEC 17025:2017

10.30 – 11.00Stanka
11.00 – 12.30 Novi zahtjevi te važne promjene: nepristranost i povjerljivost
12.30 – 13.30Ručak
13.30 – 15.00Novi zahtjevi te važne promjene: zahtjevi za resurse i zahtjevi za proces
15.00 – 15.30Stanka
15.30 – 17.00Novi zahtjev te važne promjene: Zahtjevi za sustav upravljanja

rasprava

 

O PREDAVAČIMA

Dr. sc. Ana Čop načelnica je Odjela za akreditiranje ispitnih laboratorija pri Hrvatskoj akreditacijskoj agenciji. U HAA-u radi i kao vodeća ocjeniteljica za ispitne laboratorije (HRN EN ISO/IEC 17025) i medicinske laboratorije (HRN ISO 15189). Sudjeluje u radu stručnih tijela HAA-a, HZN-a i EA-a. Autorica je niza radova iz područja akreditacije i fizikalne kemije.

Mr. sc. Višnja Gašljević, direktorica je European Centre for Laboratory Excellence, tvrtke koja se bavi izobrazbom u RH i na međunarodnoj razini. Aktivna je članica Eurolabova Tehničkoga odbora za osiguranje kvalitete u ispitivanjima i umjeravanjima (TCQA), Eurolabove radne skupine za ispitivanje sposobnosti (WG Proficiency Testing), radne skupine Međulaboratorijske usporedbe Hrvatske akreditacijske agencije, tehničkog odbora Z2 Ocjenjivanje sukladnosti i akreditacija Hrvatskoga zavoda za norme, tehničkoga odbora TO 69 Primjena statističkih metoda Hrvatskoga zavoda za norme (predsjednica Odbora).

Branka Špehar, dipl. ing., radila je do mirovine 2019. godine kao vodeći stručnjak u laboratoriju i koordinator sustava kvalitete u Centralnom ispitnom laboratoriju INA d.d. Ima dugogodišnje iskustvo u radu analitičkog laboratorija te od 2002. godine u primjeni i održavanju sustava kvalitete i poslovanja sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007 te prijelazu  na novo izdanje norme u 2019. godini. Ima i bogato ocjeniteljsko iskustvo u području ocjenjivanja tehničke kompetencije ispitnih laboratorija jer je od 2011. godine ocjeniteljica Slovenske akreditacije, a od 2012. godine i Hrvatske akreditacijske agencije u području ispitivanja tekućih naftnih proizvoda, voda, otpada i tla. Branka je jedan od pionira u širenju znanja o  mjeriteljstvu u kemiji. Posjeduje europsku licencu dodijeljenu od Zajedničkog istraživačkog centra Europske komisije (EC JRC) za TrainMiC trenera. TrainMiC je europski program izobrazbe  u području mjeriteljstva u kemiji. Članica je Upravnog odbora Hrvatskoga mjeriteljskog društva, koji je, kao i njegova tvrtka European Centre for Laboratory Excellence, ovlašteni organizator  TrainMiC izobrazbe.

.

Obavijest o prijavi

 

Prijave i pristojbe

Cijena seminara iznosi 1 300,00 kuna + PDV (bruto 1625,00 kn).

Pristojbu treba po primljenome predračunu uplatiti do početka seminara.

Pristojba obuhvaća radne materijale, ručak, osvježenje u stankama i potvrdu o sudjelovanju.

Popusti

„Popusti za članove“ – članovi Hrvatskoga mjeriteljskog društva koji su uredno podmirili članarinu za tekuću godinu ostvaruju 10 % popusta.

„Nagrada za vjernost“ – polaznici koji su sudjelovali na više seminara Hrvatskoga mjeriteljskog društva mogu dobiti popust od 10 %. Da bi ostvarili taj popust potrebno je pri prijavi navesti jedinstvene oznake s potvrda o sudjelovanju za barem TRI seminara Hrvatskoga mjeriteljskog društva.

„Grupni popust“ – za TRI polaznika iz iste tvrtke na jednome seminaru dobiva se popust od 5 % na ukupnu cijenu, za ČETIRI polaznika iz iste tvrtke na jednome seminaru dobiva se popust od 10 % na ukupnu cijenu, a za više od PET polaznika iz iste tvrtke na jednome seminaru popusti se dogovaraju zasebno.

 

Načini prijave
S pomoću e-prijavnice. Broj je polaznika ograničen.

 

Odjava seminara

Ako odjavu zaprimimo tri radna dana prije početka seminara, pristojbu vraćamo u cijelosti. Za odjave nakon toga roka zaračunavamo 25 % administrativnih troškova.

U slučaju nedolaska na seminar bez prethodne odjave naplaćujemo punu pristojbu.

 

Izvršni organizator seminara

European Centre for Laboratory Excellence d.o.o.

Berislavićeva 8

10 000 Zagreb

 

Dodatne obavijesti

Za sve dodatne obavijesti obratite nam se:
telefonom na broj 01/487 24 85 ili
elektroničkom poštom na adresu seminari@hmd.hr

 

Smještaj / rezervacija hotela

Smještaj u Hotelu „I“ možete rezervirati
telefonom: 01/ 654 24 15
faksom: 01/ 654 29 61
elektroničkom poštom na adresu sales.danijela@hotel-i.hr

HRN EN ISO/IEC 17025:2017 – nova norma za osposobljenost laboratorija

 • Hrvatsko mjeriteljsko društvo i European Centre for Laboratory Excellence izjavljuju da podatke iz prijave neće učiniti dostupnim neovlaštenim osobama te će poduzeti sve potrebne mjere zaštite njihove povjerljivosti.
 

Verifikacija


Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment